Meest voorkomende verlichting

TL verlichting is de meest voorkomenden verlichting in Nederland en er zijn heel veel verschillende TL verlichting R&G verlichting is gespecialiseerd in het vervangen, reinigen, repareren, en leveren van TL verlichting.

Reinigen

De TL-armaturen in het plafond zijn belangrijke licht leveranciers. Helaas zijn het ook belangrijke stof vangers. Door de warmte van de lampen ontstaat een luchtstroom langs de bescherm roosters en reflectoren. Het meegevoerde stof zet zich af op de metalen en kunststof onderdelen. Na verloop van tijd neemt de lichtopbrengst af en de stof afgifte toe.

Uitvoeringen

TL verlichting is uitgebracht in een aantal verschillende wattages, die dan ook meteen de lengte van een TL lamp aangeven. Bijvoorbeeld.

  • 58 watt » 150cm
  • 36 watt » 120 en 100 cm
  • 30 watt » 90cm
  • 18 watt » 60cm
  • 15 watt » 45cm

Ook is TL verlichting in veel verschillende kleuren uitgebracht, bij diverse werkzaamheden is natuurlijk weer een ander kleur licht nodig. Neem bijvoorbeeld de Grafische sector, of de Autoschade herstel bedrijven deze bedrijven en vele andere hebben een passende kleur licht nodig.

Type TL Verlichting

Er zijn 2 types TL verlichting, Conventioneel en Hoog frequente dat wil eigenlijk zeggen met en zonder starter. Hoog frequente TL verlichting kent een aantal voordelen ten opzichten van Conventioneel. Het bespaard meer energie dus lagere energie koste, maar ook is de levens duur van een gemiddelden TL lamp in een hoge frequent armatuur is veel langer. En u hoeft niet meer na een bepaalde periode de starter te laten vervangen.

Voor vragen of informatie over welke kleuren TL verlichting en wattages voor uw bedrijf passend zijn, kunt u contact opnement met onze specialisten.